Handbal -en badmintoncompetities worden niet hervat

Alle competities in de handbal -en badmintoncompetities zullen dit seizoen niet meer worden uitgespeeld. Vanwege de coronapandemie en de maatregelen om het virus te bestrijden liggen veel sporten stil.

Handbal -en badmintoncompetities worden niet hervat (foto: Omroep Zeeland)

De bond, Badminton Nederland (BNL), had een aantal alternatieve scenario's klaar liggen om de competities toch uit te kunnen spelen. Met de verlenging van de lockdown tot ten minste 9 februari acht de BNL het niet meer mogelijk om het seizoen te hervatten. Een gevolg van de afgelasting is dat alle teams volgend seizoen in dezelfde competitie spelen

Tot die conclusie komt ook het NHV, de handbalbond, die daar ook aan toevoegt dat er geen promoties en degradaties zullen worden doorgevoerd. Zij zijn wel van plan een alternatieve competitie aan te bieden zodra het kan, maar niet voor het weekend van 10 april.

Eerder werd al bekend dat in de korfbalsport het zaalseizoen niet doorgaat. Met uitzondering van de Korfbal League, waar geen Zeeuwse teams in actief zijn, zijn ook daar alle competities geschrapt.

Meer over dit onderwerp:
sport handbal badminton corona competitie
Deel dit artikel:

Reageren