Een kus door de brievenbus

In de gemeente Borsele zijn vanmiddag kaartjes naar eenzame ouderen gebracht. Dit op initiatief van de 16-jarige Madelief van Ham uit de Jongerenraad van Borsele. Zij wil deze ouderen een hart onder de riem steken op Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar.

"Met kerst ontvangen veel mensen een kaartje. Nu is het net zo donker en wilden we graag een kaartje sturen om deze dagen net wat leuker te maken", vertelt Madelief.

Blue Monday, de derde maandag van de maand januari, wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Volgens de één is het een wetenschappelijke rekensom, volgens de ander een ordinaire marketingtruc.

Jongeren en kinderen mochten kaarten insturen. Er zijn in totaal 108 kaarten ontvangen. Deze kaarten worden verspreid in verzorgingshuizen in 's Heerenhoek, Heinkenszand, Lewedorp en Ovezande.

Op de kaarten staan teksten geschreven als: 'Een kus door de brievenbus' of 'In elke dag zit een lichtpuntje, probeer deze ook te zien'. De leukste ingezonden kaart krijgt een prijs. "We stemmen de prijs af op de leeftijd. Een klein kind krijgt bijvoorbeeld een bon voor een speelgoedwinkel en een jongere een bon met online shoptegoed."

Madelief met kaartjes. (foto: Omroep Zeeland)

Madelief hoopt de ouderen een extra lichtpuntje te geven in deze donkere dagen. "Ik hoop dat het kaartje bijvoorbeeld in de vensterbank komt te staan en als de oudere ernaar kijkt, vrolijk wordt."

Meer over dit onderwerp:
Eenzaamheid 's-Gravenpolder Kaartjes Blue Monday
Deel dit artikel:

Reageren