Zit je met de handen in het haar? Met deze kniptips word jij een echte thuiskapper!

Dode punten of een veel te lange pony: onze wilde haardossen verdienen beslist geen schoonheidsprijs. Naar de kapper gaan is geen optie, dus hebben we wat kniptips gevraagd aan kapster Karin Meijboom van kapsalon ProHair in Vlissingen.

De schaar

Allereerst is het altijd belangrijk dat je een goede schaar gebruikt. Wanneer je aan de slag gaat met een huis-tuin-en-keukenschaar komt het niet goed: "Dan gaat het haar alle kanten op. Je moet echt zorgen dat je een kappersschaartje gebruikt."

Pony knippen

Karin legt uit dat het bij het knippen van een pony belangrijk is dat je het ponyhaar niet verder knipt dan je wenkbrauwen. Je maakt het haar nat, kamt het naar voren en knipt het vervolgens van wenkbrauw tot wenkbrauw. Trek nooit aan het haar tijdens het knippen en knip het niet te kort want het haar veert terug wanneer het opdroogt. Op deze manier heb je in een handomdraai een mooie pony.

Kapster Karin geeft kniptips (foto: Omroep Zeeland)

Opscheren

Ook voor kortharigen heeft Karin tips: "Gebruik een tondeuse met een opzetstuk. Ga vooral niet te ver. Scheer alleen het hoogstnodige haar eraf en ga nooit met de tondeuse over het midden van je hoofd want het duurt heel lang voordat dat weer mooi aangroeit. Zolang de kappers dicht zijn, kun je dus het beste alleen de zijkanten en de achterste rand van het hoofd met de tondeuse scheren. Het ziet er dan nog enigszins toonbaar uit en je verpest je kapsel niet.

Lang haar

Ook voor de Zeeuwen met lang haar heeft Karin een tip: "Mensen met lang haar hebben vaak last van dode of gespleten punten. Dat kun je verbloemen door een leuke vlecht of knot in je haar te doen. Je kunt bijvoorbeeld drie vlechten maken die je met speldjes vastmaakt tot een knot. Dat ziet er leuk uit én je ziet je lelijke haarpunten niet meer!"

Laatste tip

Toch benadrukt Karin dat het natuurlijk het beste is om het knippen van het haar aan een professional over te laten: "Je kunt wat kleine dingen zelf doen, maar het echte knip- en verfwerk moet je natuurlijk gewoon aan een echte kapper overlaten!"

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen knippen kniptips Kappers thuisknippen
Deel dit artikel:

Reageren