Staken tijdens lockdown: het personeel van Cargill komt digitaal samen

In grote groepen samenkomen is tijdens een lockdown geen optie. Daarom staken de medewerkers van voedingsproducent Cargill in Sas van Gent volledig coronaproof. "Voorafgaand aan hun dienst rijden de medewerkers naar de poort om zich te registreren. Daarna keren ze om en rijden ze terug naar huis om daar digitaal verder te staken", vertelt Jos Hendriks, bestuurder voedingsindustrie bij de FNV.

In totaal zijn sinds maandagmiddag 600 medewerkers in vier fabrieken door het land aan het staken. Hoe lang de staking precies gaat duren, ligt volgens Hendriks aan Cargill: "Er is geen enkele reden voor Cargill om zuinig te doen op dit moment. Als zij ons tegemoet komen, houdt de staking meteen op."

Videobellen met het actiecentrum

Volgens Hendriks is de staking volledig coronaproof georganiseerd. Vakbondsleden kunnen voorafgaand aan hun dienst contactloos registeren. Daarna rijden ze terug naar huis en komen ze digitaal samen, in de vorm van videobijeenkomsten.

Hendriks: "Het personeel kan zich thuis inloggen en op die manier videobellen met het actiecentrum. De verbinding staat 24/7 open zodat iedereen elkaar digitaal kan opzoeken. De FNV zal elke dag om 9.00 en 16.00 uur gezamenlijke videosessies houden waarin de laatste stand van zaken wordt besproken."

Lees ook:

Staken tijdens een lockdown: dat gaat bij Cargill net even anders dan anders

Meer over dit onderwerp:
sas van gent staking cargill fnv
Deel dit artikel:

Reageren