DJ's draaien platen in hun woonkamer voor het goede doel

DJ's draaien platen in hun woonkamer voor het goede doel
DJ's draaien platen in hun woonkamer voor het goede doel © Omroep Zeeland
DJ's draaien platen in hun woonkamer voor goede doel
Inmiddels hebben zo'n twintig dj's zich aangemeld en is het de bedoeling dat er per week drie nieuwe video's verschijnen. Volgens Van Dijk is er nog genoeg ruimte voor nieuwe talenten. "Iedereen die serieus bezig is met platen draaien kan gewoon meedoen en het maakt verder ook niet uit welke stijl je draait of welke muzikale voorkeur je hebt."

Inzamelingsactie

De video's zijn gratis te bekijken, maar het is mogelijk om geld te doneren aan goede doelen. "Dan moet je denken aan het Rode Kruis, voedselbanken, horeca en andere bedrijven en instellingen die het door de coronacrisis moeilijk hebben", zegt Van Dijk.
Hoeveel er tot nu toe is opgehaald weet hij niet, maar de website wordt wel goed bekeken. "Zo'n 1300 mensen hebben de site al bezocht sinds die online is gegaan en ook de sociale mediakanalen die eraan gekoppeld zijn krijgen steeds meer volgers", vertelt Van Dijk.
Naast het inzamelen van geld vindt Van Dijk het belangrijk dat er meer verbondenheid komt tussen de verschillende dj's in de provincie. "Ik merk dat veel Zeeuwse dj's vooral individueel muziek maken omdat ze ver uit elkaar wonen. Het leek mij een goed idee om ze eens te laten samenwerken en los van de hele coronacrisis kan dit dus een mooi muziekplatform blijven", aldus Van Dijk.