Korfbaltalent Romy de Rijke (16) maakt overstap 'ik voel dat ik 'm nu moet maken'

Korfbalster Romy de Rijke gaat weg bij Fortis Korfbal in Oost-Souburg. Het zestienjarige talent gaat na dit korfbalseizoen aan de slag bij PKC/Vertom uit Papendrecht. Vorig jaar nog maakte De Rijke haar entree in het eerste van Fortis.

Romy de Rijke (foto: Fortis Korfbal)

Voor haar nieuwe club is De Rijke een aanwinst. "Wij volgen Romy al enkele jaren en zijn blij", zegt Rogier Jonkman van PKC/Vertom. "In haar leeftijd is Romy een van de grootste talenten van Nederland. Haar komst past bij het doel PKC/Vertom voor het verder ontwikkelen van talenten."

Ondanks de nieuwe kansen was het voor Romy zelf een lastige beslissing om de club waar ze al sinds haar vierde lid van is, te verlaten, maar "ik heb teveel ambitie om 'nee' te zeggen", licht ze haar besluit toe. "Ik ben Fortis ook heel dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen maar ik voel dat ik de overstap nu moet en wil maken."

Leonard Debbaut, voormalig jeugdtrainer van De Rijke: "We mogen trots zijn dat we Romy een opleiding hebben kunnen bieden zodat ze nu deze mooie stap kan maken. Het is haar super gegund en ik weet ook zeker dat ze binnen 2 tot 3 jaar in het 1e van PKC speelt."

Meer over dit onderwerp:
Korfbal transfer PKC/Vertom Fortis Korfbal
Deel dit artikel:

Reageren