Rechtszaak waarbij een schenking van twee ton wordt teruggeëist voorlopig uitgesteld

© Omroep Zeeland
Een nu 93-jarige vrouw uit Middelburg besloot tien jaar geleden twee ton in bewaring te geven aan de 49-jarige vrouw die uit Zeeland komt, maar in Zwitserland woont. De afspraak was dat zij het geld na het overlijden van de vrouw, zou overmaken naar diens zoon.

Schenkingsbrief

Deze constructie leverde beiden voordeel op. De bejaarde vrouw kon zo belasting ontduiken en de Zwitserse die het geld in grond heeft gestoken, kon daarmee winst behalen. De afspraak werd vastgelegd in een schenkingsbrief. De vader van de vrouw, woonachtig in Heinkenszand, zou hebben geholpen bij het regelen van dit alles en is daarom ook verdachte.
De bejaarde vrouw bedacht zich echter en wil toch dat het geld terug naar haar wordt overgemaakt nu ze nog leeft. In eerste instantie leek de vrouw uit Zwitserland daar niet aan mee te willen werken en werd een strafzaak gestart.

Niet van vandaag op morgen

Via een online verbinding liet de vrouw vandaag echter weten hier wel aan mee te willen werken. Wel gaf ze aan dat ze de twee ton niet van vandaag op morgen kan overmaken, omdat eerst de grond verkocht moet worden.
De rechtbank besloot de zaak aan te houden tot 30 april om zo alle betrokken partijen de tijd te geven om te onderhandelen en de zaak vlot te trekken. Over drie maanden wordt gekeken of de vrouw uit Zwitserland zich daadwerkelijk heeft ingezet om de grond te verkopen om zo het geld terug te kunnen overmaken naar de hoogbejaarde vrouw.