Belgen vanaf volgende week opgesloten in eigen land, alleen voor essentiële reizen de grens over

Een avondklok hadden onze zuiderburen al, maar de overheid gaat nu nog een stap verder. Belgen worden vier weken opgesloten in eigen land. Niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden van 27 januari tot 1 maart verboden. Essentiële reizen als grensarbeid, zakenreizen en dringend familiebezoek worden uitgezonderd.

Belgen zitten binnenkort vier weken opgesloten in eigen land (foto: Omroep Zeeland)

De grenzen gaan niet, zoals eerder tijdens de pandemie, dicht voor mensen die België in willen. Wel zijn vakantiegangers uit andere landen van 27 januari tot 1 maart niet welkom in België.

België wil geen risico's nemen

België staat er in vergelijking met andere EU-landen relatief goed voor met de coronacijfers. Maar met de krokusvakantie om de hoek wil België niet het risico nemen dat terugkerende Belgen of toeristen gemuteerde virussen uit het buitenland meenemen. "Als mensen reizen, reist het virus mee", zei premier Alexander De Croo

Belgen worden al maanden aangeraden om niet naar het buitenland te reizen. Toch trokken 160.000 van onze zuiderburen zich daar tijdens de kerstvakantie niets van aan. Een van hen werd bij terugkeer van de wintersport zelfs een zogenaamde superverspreider. Niet alleen zorgde de vrouw voor nieuwe besmettingen, ook moesten door de actie van de vrouw 5.000 andere mensen in quarantaine.

Wat de nieuwe regels voor Nederlanders betekenen? Dat lees je in dit artikel:

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
België verboden niet-essentiële reizen
Deel dit artikel:

Reageren