Allemaal blije gezichten bij het vaccineren in de Zeelandhallen

De Zeelandhallen in Goes zijn sinds een week het toneel van de coronavaccinaties. Dagelijks worden er driehonderd mensen gevaccineerd. Het gaat voorlopig over medewerkers uit de zorg die in aanraking komen met coronapatiƫnten. De GGD zou wel meer mensen willen prikken maar is afhankelijk van de hoeveelheid vaccin dat er geleverd worden.

"We hebben twaalf prikstraten maar er is maar genoeg vaccin voor drie. We kunnen niet wachten met uit te breiden. We zijn hier om te prikken", aldus locatiecoördinator van de GGD Maurice de Jong.

De zorgmedewerkers die nu gevaccineerd worden, tonen openlijk hun blijdschap dat ze aan de beurt zijn. "Ik werk met kwetsbare ouderen en ik ben heel blij dat ik hen en mezelf nu kan beschermen," aldus een jonge vrouw die zich vandaag laat vaccineren. Van de week kregen alle GGD-medewerkers als dank zelfs een kop snert, gemaakt door medewerkers van een verpleeghuis die allemaal gelukkig waren dat het gebeurd was.

In sommige gevallen kunnen mensen bijwerkingen krijgen na de vaccinatie. Dat kan variëren van pijn op de plek van de prik tot koorts, hoofdpijn, moeheid en spierpijn. Iedereen die geprikt is, moet daarom nog een kwartier rustig blijven zitten in de Zeelandhallen.

Blije gezichten

Donderdag is er een inspectie geweest van het Ministerie van Volksgezondheid of alle protocollen goed nageleefd worden in Goes. De Jong: "Alles bleek prima in orde, de hygiëne was op orde, alles." Volgens de coördinator is dat een enorme oppepper voor het personeel. "Blije gezichten van patiënten én zo'n beoordeling van een inspecteur: dat doet ons goed!"

Maurice de Jong van de GGD wil graag meer prikken (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Zeelandhallen corona vaccinatie GGD
Deel dit artikel:

Reageren