Politie beëindigt illegaal feest in schuur Ovezande tijdens eerste avondklok

De politie heeft in Ovezande vannacht een illegaal feest beëindigd in een boerenschuur na klachten over geluidsoverlast. Toen de agenten rond 01.00 uur op de melding afkwamen, hoorden ze inderdaad luide muziek komen uit de schuur van een agrarisch bedrijf aan de Noldijk bij Ovezande. Er stonden meerdere fietsen, auto's en campers omheen.

Politie beëindigt illegaal feest in schuur Ovezande (foto: Wijkagenten Borsele)

Terwijl meerdere politie-eenheden nog onderweg waren, ging de muziek al uit. Blijkbaar hadden de feestgangers door dat er al politie aanwezig was. Vervolgens zijn de agenten, waaronder twee hondengeleiders samen met politiehonden Zorro en Kayne, naar binnen gegaan. Zij troffen binnen een partytent aan. Meerdere van de feestgangers deden nog een vergeefse een poging om zich te verstoppen.

Meerdere bekeuringen

De agenten hebben uiteindelijk zestien jongeren beboet, onder meer voor het niet houden van voldoende afstand. Ze waren bovendien allemaal onder invloed van alcohol. Alle aanwezigen hebben één of meerdere bekeuringen gekregen, meldt de wijkagent van Borsele op Instagram.

Tegen de organisatie van het feest, een moeder en zoon die op het boerenerf wonen, wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het illegaal organiseren van een evenement.

Avondklok

Het feest vond plaats op dezelfde avond als het ingaan van de avondklok. Het schijnbare doel van het feest was om voor het ingaan van de avondklok te beginnen en door te feesten tot de avondklok voorbij was.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
politie 112 Zuid-Beveland Ovezande illegaal feest
Deel dit artikel:

Reageren