Zweistra sluit wereldbekerwedstrijd af met knappe zevende plek

Thamar Zweistra heeft op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijd in Oostenrijk een puike prestatie neergezet. De dressuuramazone uit Schore werd zevende in de Grand Prix Freestyle met een percentage van ruim 77 procent. De proef werd gewonnen door de Duitse Jessica von Bredow-Werndl die een duizelingwekkende score van boven de 87 procent haalde.

Zweistra met haar paard Hexagon's Double Dutch (foto: ANP)

Op Hexagon's Double Dutch leverde Zweistra een erg goede proef op en ze werden door de jury beoordeeld met 77,875 procent. Het was goed voor een zevende plek. In Salzburg stond een sterk deelnemersveld aan de start van de wereldbekerwedstrijd met onder meer Isabel Werth, zesvoudig Olympisch kampioen. Zij werd vandaag tweede achter haar landgenote Von Bredow-Werndl.

Zaterdag werd de Grand Prix gereden waar de winst wel ging naar Werth. Zweistra werd toen tiende. De laatste wereldbekerwedstrijd voor de finale in Göteborg staat gepland voor 12 tot en met 14 maart en wordt gereden in Den Bosch. De finale is dan begin april. Zweistra staat in klassement op de achtste plek en dat is op dit moment voldoende om zich te plaatsen voor de finale in Zweden.

Meer over dit onderwerp:
paardensport dressuur Thamar Zweistra Schore
Deel dit artikel:

Reageren