Overtreding avondklok in Terneuzen leidt naar drugsvondst en wietkwekerij

Politieagent pakt handboeien van zijn riem om een verdachte te arresteren
Politieagent pakt handboeien van zijn riem om een verdachte te arresteren © ANP
Agenten zagen de drie mannen rond 22.00 uur zitten in een auto op het parkeerterrein van een fastfood restaurant aan de Informaticastraat in Terneuzen. Vanwege de avondklok vroegen de agenten hen om een werkgevers- en eigen verklaring, maar die hadden ze niet.

Lopend onderzoek

Toen de agenten bezig waren met het uitschrijven van de boetes voor het overtreden van de avondklok, bleek dat de bestuurder, een 34-jarige inwoner van Vlissingen, een veelpleger is die nog gezocht werd als verdachte in een lopend onderzoek. Hij werd daarom in de boeien geslagen. De passagier achterin, een 33-jarige man, werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.
Twee van de drie stonden bekend als drugsverdachten en daarom besloten de agenten de auto te doorzoeken. Daarbij werd een boodschappentas met daarin een grote hoeveelheid wit poeder, vermoedelijk drugs, aangetroffen. Hierna werd ook de bijrijder, een 27-jarige man uit Heikant gearresteerd. Om welke drugs het gaat moet nog blijken uit onderzoek.

Huiszoeking

De politie heeft vanmorgen een huiszoeking verricht in de woning van de 34-jarige veelpleger uit Vlissingen. Daarbij werd een wietkwekerij aangetroffen. Om hoe veel wietplanten het gaat is niet bekend.