'Onvoldoende toezicht bij werkzaamheden gemeentehuis Vlissingen'

Werkzaamheden stadhuistoren Vlissingen stilgelegd
Werkzaamheden stadhuistoren Vlissingen stilgelegd © Gemeente Vlissingen
"Natuurlijk moet dit op een veilige manier gebeuren waarbij iedereen zich houdt aan de wet en de veiligheidsvoorschriften", schrijft de gemeente in een schriftelijke verklaring. "Het toezicht van de aannemer op de onderaannemer is hierbij niet adequaat verlopen."

Video

De renovatiewerkzaamheden aan de stadhuistoren werden vrijdagmiddag door de hoofdaannemer stilgelegd, nadat er op internet een video opdook van de manier waarop een onderaannemer te werk ging. In dat filmpje dat sindsdien rondgaat op sociale media is te zien dat metalen buizen aan een touw met behulp van een achteruitrijdende auto omhoog worden getakeld.
"Dit is Vlissingen", zegt degene die het filmpje heeft opgenomen. "Hier regelen we alles nog net niet met paard en wagen." De maker zegt er nog bij: "Het is levensgevaarlijk!" Dat deze werkwijze op zijn zachtst gezegd niet helemaal volgens de richtlijnen is, vindt de gemeente zelf dus ook.

Plan van aanpak

De onderaannemer moet eerst een plan van aanpak inleveren, waarin staat dat hij veilig en verantwoord werkt. "Pas daarna geeft de hoofdaannemer toestemming om het werk te hervatten", laat de gemeente Vlissingen weten in een reactie. Wanneer het werk weer kan worden hervat, is nog niet bekend.