Museum exposeert kunst uit coronatijd

Museum Veere wil dit voorjaar kunst tentoonstellen die is gemaakt door kunstenaars ín coronatijd. Dat is op zich opmerkelijk, want normaal richt het museum zich op de geschiedenis van Veere. "Maar ik vrees dat deze tijd wel geschiedenis gaat schrijven, dus ik loop wat vooruit", zegt directeur Veronica Frenks.

Schotse Huizen in Veere (foto: Adrie Gideonse)

De directeur kwam op het idee van de tentoonstelling door een schoolopdracht van een scholengemeenschap in Middelburg. De leerlingen schreven de directeur een brief met een antwoord op de vraag wat het museum in coronatijd zou kunnen doen. Frenks zegt dat er uiteenlopende antwoorden waren, waaronder het organiseren van een kunstexpositie zonder gevaar op besmettingen.

Meer dan twintig aanmeldingen

Volgens Frenks werd het idee enthousiast ontvangen door kunstenaars in de buurt. Toen er een eerste voorzichtige oproep werd gedaan kwamen er al meer dan twintig aanmeldingen van kunstenaars binnen. Het materiaal varieert van een aquarel van een wolf tot een mondkapjeskunstwerk.

Kunstenaars kunnen nog steeds kunstwerken aanbieden. "Misschien wordt het volkomen chaos, maar dat kunnen we aan. Misschien zijn we er wel aan toe na zo'n lange stilte", zegt Frenks. Het museum hoopt dat de expositie 1 maart geopend kan worden.

Museum Veere komt met expo over coronakunst

Meer over dit onderwerp:
Museum Veere corona
Deel dit artikel:

Reageren