Racoon-zanger bedankt bandleden voor grootste hit in 2020: 'De jongens gingen vierkant achter me staan'

"Voor mij betekent het dat áls ik weer mag zingen, er heel veel keeltjes mee gaan zingen." Gisteravond won Racoon met het nummer Het Is Al Laat Toch de Top 40 Award voor Grootste Hit van 2020. Zanger Bart van der Weide is blij met wat het Nederlandstalige nummer teweegbrengt.

Racoon bij de Top 40 Awards gisteravond (foto: ANP)

Van der Weide gaf aan dat hij een jaar geleden niet had gedacht dat het Nederlandse liedje zo'n succes zou worden. "Maar ik had het wel graag gewild, want ik ben apetrots op al die Nederlandse liedjes", zei hij in zijn bedankspeech. "Het is helemaal klote dat de rest van de liedjes nog niet bij jullie bekend zijn. Maar die komen."

'Gelukkig niet geflopt'

Dat zijn Nederlandstalige liedjes niet geflopt zijn, is een opluchting voor de Goese zanger. "De tijd gaat veel te vlug en ik wilde dit graag uit m'n koker. Ik wilde deze liedjes opnemen en of het zou gaan werken, was een tweede."

Van der Weide vertelde vanochtend over de winst en de weg naar Nederlandstalige muziek in de radio-uitzending Zeeland wordt wakker:

Bart van der Weide over de grootste hit van Racoon

Hij is trots op wat Racoon bereikt heeft. "Dat dit aanslaat wil zeggen dat onze liedjes in de basis, of dat nou Engelstalig, Frans, Duits of Swahili is, goede liedjes zijn. Daar mag ik best een beetje trots op zijn."

Qmusic Top 40 Awards

Sinds Qmusic de Top 40 uitzendt, is het een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. Dj Domien Verschuuren reikte gisteravond prijzen uit voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest.

De awards worden toegekend op basis van de prestatie van de artiesten en tracks in de Top 40 over het hele jaar 2020.

Van der Weide bedankte gisteravond niet alleen het publiek, maar ook zijn bandleden. "De jongens gingen vierkant achter me staan toen ik Nederlandstalig wilde doen met m'n gekke keutels die ik kan draaien", grapte hij. Het Is Al Laat Toch was het tweede Nederlandstalige liedje dat Racoon uitbracht.

De zanger bedankte ook zijn zus Anne. "Zonder haar had ik het nooit gedaan, daar is het mee begonnen." Van der Weide schreef in 2012 het nummer Oceaan als een ode aan zijn inmiddels overleden zus.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Racoon Top40
Deel dit artikel:

Reageren