Blijheid overheerst op basisschool in Dreischor: 'Yes, we mogen weer'

Binnen de muren van basisschool De Klimop in Dreischor gaan de komende week de online lessen onverminderd door. Leerkrachten Tim Ravia (groep 4 ,5, 6) en Ellen Oosting (groep 7 en 8) hebben inmiddels hun draai gevonden om op deze manier les te geven. Toch kunnen ze allebei niet wachten op volgende week, als de klas weer gevuld is met kinderen.

In vele huizen ging afgelopen weekend vast ook gejuich op toen duidelijk werd dat de scholen en kinderopvang weer open mogen. Bij de familie Van Kan uit Dreischor was dat ook zo. "Ik ben blij dat ik weer naar school mag. Lekker voetballen met mijn vrienden op het plein", zegt Ivan uit groep 8.

Vader Walter is misschien één van de weinigen, maar vindt het ook wel weer jammer dat zijn kinderen weer naar school gaan. "Ik vond het wel gezellig thuis. Het scheelt wel dat Ivan al heel zelfstandig kan werken en zijn oudere broer ook. Maar op school ben je beter gefocust. Verder is het ook maar een zielig gezicht, zo'n leeg schoolplein."

Toch wordt niet overal zo enthousiast gereageerd als hier in Dreischor, merkt Pim van Kampen, de vertegenwoordiger van het Zeeuwse basisonderwijs. "Ik merk ook veel bezorgdheid onder het personeel. We zitten allemaal in een soort spagaat. Was het niet slim geweest om wat langer te wachten?"

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren