KNVB: 'Als er op 10 april niet gevoetbald wordt, is het seizoen klaar'

In het weekend van 10 en 11 april moet er weer gevoetbald worden in de competities in de A-categorie. Lukt dat niet dan schrapt de KNVB het seizoen 2020-2021. Dat heeft de voetbalbond besloten naar aanleiding van de laatste coronapersconferentie.

Sinan Coban scoort voor Terneuzen in het uitduel tegen Groen Wit (foto: Harry Brouns)

In de routekaart amateurvoetbal heeft de KNVB de weg beschreven om eventueel nog te kunnen voetballen in de competities dit seizoen. De definitieve beslissing volgt na de volgende persconferentie van 23 februari. Als er op die bijeenkomst geen versoepelingen komen voor het amateurvoetbal en de trainingsmogelijkheden dan worden alle competities in de A-categorie niet meer hervat.

De KNVB heeft voor de competities die onder de B-categorie het seizoen wel al geschrapt. Daarvoor heeft de voetbalbond de Regio Cup bedacht: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby's zodra de overheid dat toelaat.

Welke competities vallen onder de A-categorie?

Standaardteams (mannen) die spelen in de Tweede Divisie tot en met de 5e klasse, Reserve Hoofdklasse tot en met reserve 3e klasse, Vrouwenvoetbal: Eredivise vrouwen tot en met 3e klasse en jeugd (JO13 t/m JO19) die spelen in de Eredivisie tot en met de Hoofdklasse.

Welke competities vallen onder de B-categorie?

De teams die spelen in de overige klassen, inclusief alle meiden junioren/pupillen die uitkomen in de meidencompetitie.

De KNVB houdt bij de beslissing van het hervatten van het seizoen rekening met het wedstrijdfit worden van voetballers. De bond schat in dat voetballers tussen de vier en vijf weken zonder beperkingen moeten kunnen trainen om zich goed voor te bereiden op een eventuele hervatting.

Zaalvoetbal

Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Ook voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4-5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

Meer over dit onderwerp:
KNVB amateurvoetbal
Deel dit artikel:

Reageren