Drugslab aangetroffen in de polder bij Waterlandkerkje, drie mensen aangehouden

De politie heeft vanmorgen een drugslab aangetroffen aan de Nozemansweg bij Waterlandkerkje. In het drugslab waren drie mensen aanwezig, zij zijn aangehouden. Het lab wordt op dit moment ontmanteld en onderzocht.

De Dienst Speciale Interventies viel rond 09.30 uur binnen bij het pand aan de Nozemansweg. Ter plaatse is er meteen een onderzoek opgestart door de recherche.

Drugs

Wat voor drugs er in dat lab geproduceerd werden, is onduidelijk. Dat wordt nog onderzocht. Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage ligt MDMA, amfetamine, crystal meth of cocaïne het meest voor de hand. "Deze vier soorten drugslabs treffen we regelmatig aan."

Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage:

De politie viel vanochtend rond 9.30 uur het pand aan de Nozemansweg binnen

Ook over de grootte van het lab kan de woordvoerder nog niets zeggen. "Specialisten doen nu onderzoek." Bij zo'n onderzoek zeggen vierkante meters niet altijd alles, zegt Uytdehage. "Het gaat vooral om wat voor apparatuur we daar aantreffen en hoeveel productie je daarmee kan draaien."

Verdachten op heterdaad

De verdachten waren op het moment van arrestatie in het lab. Wat hun rol én identiteit is, wordt nog onderzocht. Het komt niet vaak voor dat drugslab-verdachten op heterdaad worden betrapt. "Vaak is iedereen al gevlogen voordat wij er zijn", aldus Uytdehage.

Er is vanochtend ook een politiehond ingezet. (foto: HV Zeeland)

De verdachten zijn inmiddels meegenomen naar het politiebureau. De politie zocht vanochtend in de omgeving van het drugslab met politiehonden.

'In alle hoeken en gaten'

Uytdehage: "In het verleden zagen we regelmatig dat mensen zich in zo'n lab in alle hoeken en gaten verstoppen, dus dan wordt er inderdaad een hond ingezet om er zeker van te zijn dat het hele pand leeg is en wij daar veilig kunnen werken."

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Waterlandkerkje
Deel dit artikel:

Reageren