Verzwakte 'rouwende' zwaan wordt verzorgd in De Mikke

De zwaan die woensdag gered werd door de dierenambulance en de brandweer zit in quarantaine bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke in Middelburg. Volgens Coby Louwerse van De Mikke is de vogel verzwakt en moet hij aansterken voordat hij weer naar buiten kan.

De mannetjeszwaan, waarvan gezegd wordt dat hij rouwt om het verlies van zijn vrouwtje en een nakomeling, zat vast op het ijs bij het Watersniphof in Middelburg. "De zwaan zit in een kist op een bedje van stro en krijgt voer dat goed voor hem is. Hij moet gewoon aansterken", zegt Coby Louwerse.

Louwerse betwijfelt of de zwaan om een verloren vrouwtje en nakomeling rouwt. "Ik ken de zwaan al acht jaar, want hij zit vaak in de Fazantenhof. Daar zwemt hij met eenden, of alleen. Hij heeft geen partner, zo lang ik hem ken."

Twee vrouwtjeszwanen

Als het goed gaat met de zwaan mag hij dit weekend naar een buitenhok met water om te zwemmen. "Hier zitten ook twee vrouwtjeszwanen en als hij er een leuk vindt, kunnen ze samen naar de Fazantenhof. En zo niet, dan gaat hij lekker alleen. Wij gaan niet bepalen of hij met een partner verder moet", zegt Louwerse.

De mannetjeszwaan heeft geen naam, en krijgt er ook geen. "Daar doen wij niet aan. Het is een dier uit de natuur en die gaan we niet vermenselijken".

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
zwaan De Mikke vogel- en zoogdieropvang
Deel dit artikel:

Reageren