Hulst neemt verkeersmaatregelen bij populaire schaatsplekken

De gemeente Hulst neemt verkeersmaatregelen bij een aantal populaire schaatsplaatsen. Op meerdere plekken in de gemeente was het gisteren zo druk dat hulpdiensten er niet meer langs konden.

In heel Zeeland werden gisteren schaatsen aangetrokken, ook hier bij Middelburg (foto: Jos Clarijs)

Aan de Plattedijk bij Hengstdijk stonden zoveel auto's geparkeerd dat de bereikbaarheid voor hulpdiensten niet meer gegarandeerd kon worden. Burgemeester Jan-Frans Mulder heeft met het waterschap afgesproken dat daar plaatselijke verkeersmaatregelen worden getroffen.

Ook de waterplassen in het verlengde van de Polenlaan in Heikant waren slecht bereikbaar. Daar zal Stichting Het Zeeuwse Landschap maatregelen nemen. Boa's controleren de komende dagen of mensen bij schaatsplekken de auto veilig parkeren.

'Let op vogels'

Stichting Het Zeeuwse Landschap doet daarnaast de oproep uit de buurt te blijven van (groepen) vogels. "Helaas hebben de vogels door het winterweer erg veel moeite om voedsel te vinden en warm te blijven. Dit kost ze heel veel energie", zegt de stichting.

"De vogels hebben juist nu alle rust nodig." Ook vraagt Het Zeeuwse Landschap zoveel mogelijk op de fiets te komen om opstoppingen te voorkomen.

Eenden op het ijs in Vlissingen (foto: Anne-Marie van Iersel)

Het waterschap waarschuwt uit de buurt van gemalen en stuwen te blijven. "We moeten, net als een aantal andere waterschappen, het overtollige water wegpompen omdat het anders voor wateroverlast kan zorgen. Dit kan zorgen dat er druk op het ijs ontstaat, het ijs scheurt en dat er water op komt."

Het waterschap raadt af binnen een straal van honderd meter bij een gemaal in de buurt te komen.

Deel dit artikel:

Reageren