Aangehouden Aardenburgse vrouw verdacht van moord op Ichelle

Politie en justitie verdenken de aangehouden 44-jarige vrouw uit Aardenburg van moord op Ichelle van de Velde (29) uit Oostburg, ook heeft de rechter-commissaris vrijdagmiddag haar voorarrest verlengd. Het lichaam van Ichelle is nog niet gevonden, maar politie en justitie achten de kans 'heel klein' dat ze nog in leven is.

De winkels van de verdachte en Ichelle zitten vlak bij elkaar. (foto: Omroep Zeeland)

Het nieuws komt bij de familie keihard binnen, zegt woordvoerder Lars Walder. De familie wil nu vooral weten waar ze is. "Dat weten we nog steeds niet."

Sporen van een misdrijf

Bij onderzoek in de winkel van de verdachte aan de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg zijn sporen van een misdrijf gevonden. Politie en justitie verdachten haar eerder van vrijheidsbeneming van Ichelle, maar de aanklacht is nu verzwaard naar moord.

De 44-jarige vrouw, die dinsdag in een woning in Aardenburg werd aangehouden, is vooralsnog de enige verdachte in deze zaak. Ze is vanmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze besloot haar voorlopige hechtenis te verlengen. Ze zit dus voorlopig nog vast in een politiecel.

Onderzoek

De verdachte heeft net als Ichelle een winkel in de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg. Volgens de politie waren de vrouw en haar man bekenden van Ichelle.

De Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg (foto: Omroep Zeeland)

Er werd deze week uitgebreid onderzoek gedaan in de woning van de aangehouden vrouw in Aardenburg en in haar winkel in Oostburg. De politie laat weten dat ook twee personenauto's zijn doorzocht en weggetakeld voor onderzoek.

Vermissing Ichelle

Ichelle van de Velde (29) is sinds half december vermist. Op 14 december werd zij nog gezien door een familielid en een dag later was er nog contact met Ichelle. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van haar. Meerdere keren zochten zowel politie als vrienden en familie naar de vrouw uit Oostburg.

Sinds een paar weken werkt een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing aan haar vermissing. Half januari doorzochten forensische specialisten van het NFI haar woning en naaiatelier. Daarbij werden geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden.

De familie van Ichelle liet afgelopen week in een reactie blij te zijn dat er 'eindelijk weer schot in de zaak komt'. De familie wilde toen verder nog niet inhoudelijk reageren op de aanhouding van de verdachte.

De omgeving van de woning in Aardenburg werd dinsdag door de politie afgezet. (foto: HV Zeeland)

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren