Verdachte schietpartij Vlissingen op vrije voeten in afwachting van uitspraak hof

De 26-jarige man uit Vlissingen die verdacht wordt van een schietpartij in Vlissingen mag in vrijheid de afwikkeling van zijn zaak afwachten. In het hoger beroep werd afgelopen dinsdag vier jaar cel tegen hem geëist. Eerder is hij door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot 2,5 jaar cel.

Dit kogelgat bleef achter na de schietpartij (foto: Omroep Zeeland)

De schietpartij vond plaats op het Stadhuisplein in Vlissingen op 18 april 2019. Er raakte niemand gewond, maar de schietpartij veroorzaakte wel veel commotie. Een kogel vloog door een van de ramen van de naastgelegen woonlocatie van Arduin.

Al bijna twee jaar vast

De man wordt onder meer poging tot doodslag op meerdere mensen, vernielingen, bedreigingen en illegaal wapenbezit ten laste gelegd. De man zat in afwachting van de uitspraak van het gerechtshof tot nu nog in voorlopige hechtenis. Hij zit dus inmiddels al bijna twee jaar vast.

De vrijlating van de verdachte zou erop kunnen duiden dat de straf in hoger beroep lager uit zal vallen dan de 2,5 jaar die de rechtbank hem eerder heeft opgelegd en ook lager dan de vier jaar die het OM in hoger beroep eiste. Dat hij nu op vrije voeten de verdere afwikkeling van zijn zaak mag afwachten dient dan om te voorkomen dat hij langer in voorlopige hechtenis zit dan er uiteindelijk aan straf opgelegd wordt.

Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch doet op 23 februari uitspraak.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren