Van Liere zesde bij ingelaste dressuurwedstrijd in Tolbert

Dinja van Liere is zesde geworden bij een door de KNHS ingelaste wedstrijd in Tolbert. De uit Kapelle afkomstige dressuuramazone reed twee verdienstelijke proeven op respectievelijk Hermès en Haute Couture. Met beide paarden eindigde ze in de top-10. De Grand Prix werd gewonnen door Edward Gal.

Van Liere zesde bij ingelaste dressuurwedstrijd in Tolbert (foto: Orange Pictures)

Voor het eerst sinds oktober van vorig jaar was er een door de Nederlandse bond georganiseerde wedstrijd. Zonder publiek dat wel, maar wedstrijden rijden is belangrijk voor de beste ruiters en amazones van het land met het oog op de komende Olympische Spelen.

Alleen de ruiters die in het kader rijden mochten meedoen. Van Liere greep die kans met beide handen aan en liet zich eerst zien met Hermès, waarmee ze een percentage haalde van ruim 73 procent. Met haar andere paard, Haute Couture, haalde ze een score van 72 procent. Dat was goed voor een negende plek.

Naast Van Liere deed ook Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) mee. Met haar paard TC Athene behaalde ze de twaalde plek met een percentage van ruim 71 procent.

Gal stukje beter dan de rest

Gal eiste de eerste twee plekken op de ranglijst op. Met Glock's Total US reed hij een score van boven de 80 procent. Met zijn andere paard, Glock's Toto JR, dook hij net onder de 80 procent.

Morgen volgt voor Nieuwenhuis en Van Liere nog de Grand Prix Special.

Reageren