Politie maakt einde aan illegaal feest in bunker Ritthem

De politie heeft zaterdagavond een feest in een bunker aan de Oostelijke Bermweg in Ritthem ontdekt en beƫindigd. Twee mannen werden aangehouden en 84 aanwezigen kregen een bekeuring. Agenten troffen in de bunker een flinke hoeveelheid drugs op de grond aan. Die is in beslag genomen.

De politie trof bij de inval in de bunker een kleine honderd feestvierders aan (foto: Politie Zeeland-West-Brabant)

De politie kwam het feest op het spoor door een uitnodiging op sociale media. Bij binnenkomst in de bunker trof de politie een grote groep jongeren aan. Zij werden een voor een naar buiten gehaald en kregen een proces-verbaal voor het negeren van de avondklok en voor groepsvorming.

Twee mannen uit Hardinxveld-Giessendam (26) en Vlissingen (38) werden aangehouden voor een overtreding van de algemene plaatselijke verordening. Ze werden naar een politiecellencomplex gebracht. Na verhoor mochten ook zij met een proces-verbaal vertrekken.

Grimmig

Behalve drugs werd ook geluidsapparatuur meegenomen. Aan het eind van de actie werd de sfeer nog grimmig. De politie deelde enkele klappen met een wapenstok uit. Hierna keerde de rust volgens de politie snel terug en gingen alle jongeren weg.

Bij de actie waren zo'n vijftien agenten en twee politiehonden aanwezig. De politie werd geholpen door de Koninklijke Marechaussee. De gemeente Vlissingen is gevraagd om de bunker op te ruimen.

Meer over dit onderwerp:
112 Ritthem illegaal feest bubker
Deel dit artikel:

Reageren