Zaalvoetbalinternational Bouzambou kreeg zijn eerste voetbalschoenen dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft als doel om elk kind een eerlijke sportkans te bieden en kan zorgen voor een financiƫle ondersteuning als dat nodig. Iemand die weet hoe belangrijk het fonds is, is Said Bouzambou uit Oost-Souburg. De zaalvoetbalinternational kreeg ooit zijn eerste voetbalschoenen via het Jeugdfonds.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur verwacht het komende jaar meer verzoeken voor het ondersteunen van kinderen die willen sporten. Vanwege de coronapandemie is volgens het fonds de groep arme kinderen aan het stijgen.

Heel dankbaar

"Voor mij begon het voetballen op de straat", blikt Bouzambou terug. "Maar via een bijdrage van het Jeugdfonds kon ik bij RCS in Oost-Souburg terecht." De contributie werd vanuit het fonds betaald en zo kon hij voor het eerst lid worden van een voetbalclub.

"Ik ben ze heel dankbaar daarvoor, zij hebben mij toen echt geholpen", zegt Bouzambou. De zaalvoetballer zag door zijn sport veel van de wereld en speelde al meer dan vijftig interlands voor het Nederlands team. "Ik vraag me wel eens af of ik dit allemaal had kunnen bereiken zonder die eerste steun van het Jeugdfonds."

Het kan niet zo zijn dat kinderen de dupe worden van ouders die door corona minder verdienen."
Said Bouzambou - ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur

Bouzambou kon dankzij het Jeugdfonds ooit lid worden van een voetbalclub (foto: Omroep Zeeland)

Bouzambou is nu naast zaalvoetballer ook ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. "Ieder kind in Nederland verdient een sportkans. Iedereen weet dat sporten gezond is", legt Bouzambou uit. "Maar het zorgt nog voor zoveel meer in de ontwikkeling van een kind."

'Kinderen niet de dupe'

Dan moet je volgens Bouzambou denken aan sociale vaardigheden of op maatschappelijk vlak. Daarom vindt hij het ook belangrijk dat kinderen ook straks na de coronacrisis weer terugkeren naar de sportvelden. "Het kan niet zo zijn dat kinderen de dupe worden van ouders die door corona minder verdienen. Dus als er ouders zijn die niet rondkomen en het moeilijk hebben dat zij door het Jeugdfonds worden geholpen."

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren