Bezorgde ondernemer: 'Laat kleine bedrijven niet omvallen'

Zeeland moet aantrekkelijk blijven voor de eigen inwoners maar ook voor toeristen, onder andere door een gevarieerd winkelaanbod. Dennis Castel (33) uit Vlissingen is bezorgd dat de kleinere bedrijven de coronacrisis niet gaan overleven en pleit voor extra steun.

In ‘Geacht Kabinet’ delen Zeeuwen dagelijks een boodschap aan ons nieuwe kabinet. Dennis Castel (33) uit Vlissingen...

Posted by Zeeland Kiest on Tuesday, February 16, 2021

"Wij Zeeuwen houden van een gevarieerd winkelaanbod, van kleine winkeltjes, leuke eettentjes, gezellig terrassen maar we lopen straks de kans dat al deze kleine bedrijven hun hoofd niet boven water kunnen houden", die zorg heeft Dennis Castel uit Vlissingen.

De leegstand in de winkelcentra van Middelburg, Goes, Vlissingen en Goes is duidelijk zichtbaar maar Castel denkt dat de lockdown ook zijn tol eist bij de kleinere bedrijven in de toeristensector. "En dat is niet alleen vervelend voor de Zeeuwen zelf, maar we moeten er als ondernemers ook voor zorgen dat Zeeland als provincie aantrekkelijk blijft voor toeristen."

"Het versterkt elkaar. Wil je als toerist er lekker op uit: winkelen, cultuur snuiven en daarna het terras op, dan hebben we onze ondernemers nodig", legt Castel uit in radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.

Tot aan de verkiezingen laten we elke dag een Zeeuw aan het woord die een opdracht heeft voor het nieuwe kabinet. Ook hebben we iedere dag een stelling. Reageren kan via Facebook en Twitter en onder dit bericht.

Dennis Castel hoopt met zijn oproep aan de nieuwe regering meer leegstand te voorkomen (foto: Omroep Zeeland)

In Geacht Kabinet roepen we Zeeuwen op om hun opdracht voor het nieuwe kabinet te formuleren. Wat wil jij meegeven aan de nieuwe kabinetsleden? Wat vind jij echt belangrijk? Wil jij zelf ook een opdracht meegeven aan het nieuwe kabinet, meld je dan aan op www.omroepzeeland.nl/zeelandkiest.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Kiest Geacht Kabinet
Deel dit artikel:

Reageren