Roompot in gelijk gesteld, stacaravanhouders Nieuwvliet moeten weg

Stacaravanhouders op Beach Resort Nieuwvliet zijn terecht weggestuurd. De rechtbank in Middelburg heeft Belangenvereniging Vakantiepark Pannenschuur (BVP), dat een zaak tegen Roompot had aangespannen, in het ongelijk gesteld. Volgens de rechter heeft Roompot de huurovereenkomsten met de stacaravanhouders op een correcte manier opgezegd.

Op veel plekken is de camping een grote puinhoop (foto: Omroep Zeeland)

De stacaravanhouders kregen in december 2019 te horen dat ze voor 31 december 2020 moesten vertrekken. Roompot wil op de plaatsen van de stacaravans zeventig recreatiewoningen bouwen. De stacaravanhouders zijn het daar niet mee eens, omdat Roompot volgens hen in 2016 beloofd zou hebben dat er de komende vijftien jaar niks zou veranderen op het campinggedeelte.

De rechter concludeert op basis van verklaringen uit 2015 en 2016 dat Roompot nooit heeft gezegd dat er geen herstructurering zou plaatsvinden. Daarom is de opzegging op een correcte manier verlopen. Ook het standpunt van BVP dat Roompot een opzegtermijn van vijf jaar moet toepassen, wordt door de rechter van tafel geveegd.

De uitspraak is met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar. De huurders waren al vertrokken van het park.

Lees ook:

Reageren