En toen keken de motorcrossers ineens in de loop van een pistool

Een politieagent heeft gistermiddag zijn dienstwapen gericht op motorcrossers. De motorrijders kwamen met hoge snelheid op een smal pad op de agent afrijden en hij voelde zich bedreigd. Daarom voelde hij zich genoodzaakt om zijn dienstwapen te trekken en het op de motorcrossers te richten.

Politieagent staat op het punt om zijn dienstwapen te trekken (foto: ANP)

De motorcrossers zijn daar erg van geschrokken, melden de Middelburgse wijkagenten. "Heftig voor de motorrijders die dit natuurlijk niet hadden verwacht toen ze vanochtend besloten een lekker eindje te gaan crossen maar ook heftig voor de betrokken collega", schrijven de wijkagenten op Instagram.

Via een sloot de weg op

De agent was afgekomen op een melding van illegaal motorcrossen op Walcheren en de betreffende motorcrossers mochten op die plek inderdaad niet rijden. Nadat de agent het wapen pakte, gingen drie motorcrossers ervandoor, ze reden via een sloot de weg op en brachten volgens de politie daarmee het overige verkeer in gevaar.

Eén van de vier motorcrossers bleef wel staan en ging het gesprek aan met de agent. Die heeft aan de motorcrosser uitgelegd waarom hij zich zo bedreigd voelde dat hij zijn dienstwapen trok. Uiteindelijk hebben ook de drie andere motorcrossers zich gemeld bij de politie.

'Goed gesprek'

Volgens de wijkagenten snapten de motorcrossers na 'een goed gesprek' dat ze fout zaten en daarom laat de politie het bij een bekeuring. Verder laten de wijkagenten op Instagram weten dat het in dit soort situaties altijd beter is om er niet vandoor te gaan. "Volgende keer gewoon stoppen, jongens. Dan kom je er misschien zelfs nog wel eens vanaf met een waarschuwing."

Meer over dit onderwerp:
Walcheren politie 112 motorcrossers dienstwapen
Deel dit artikel:

Reageren