Van Duin en Vera stelen de show met ontroerend optreden bij Matthijs Gaat Door

Het optreden van André van Duin met Danny Vera gisteravond bij het televisieprogramma Matthijs Gaat Door ontlokt bij veel mensen positieve reacties. Veel kijkers raakten ontroerd door de ode van Van Duin aan zijn overleden echtgenoot, op tekst en muziek van Vera.

André van Duin zong het nummer 'Voor Altijd' van Danny Vera (foto: ANP)

De echtgenoot van Van Duin, Martin Elferink, overleed begin vorig jaar aan kanker. Vrijwel tegelijkertijd bedacht Danny Vera een nummer, waarbij hij steeds moest denken aan de stem van André van Duin. De twee vonden elkaar en zo ontstond het nummer Voor Altijd.

De Middelburgse artiest heeft dus de muziek en de tekst voor het nummer Voor Altijd geschreven, maar daarna heeft André van Duin wel nog de tekst deels aangepast, zodat het meer aan zou sluiten op de situatie rond zijn overleden man. De opbrengst van het nummer gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Voor het eerst

Het nummer werd gisteren voor het eerst ten gehore gebrachte tijdens het tv-programma Matthijs Gaat Door op NPO1. André van Duin werd daarbij ondersteund door Danny Vera op gitaar en de Sven Hammond Bigband.

Op tal van plekken regent het online positieve reacties. Zoals onder de video op YouTube, maar ook onder het aankondigende bericht van Omroep Zeeland op Facebook hebben al tientallen mensen aangegeven dat ze het een prachtig nummer vinden. Al is er ook een enkele teleurstelling in de reacties terug te vinden. "Ik had gehoopt dat Danny Vera het zelf zou zingen!", schrijft één Danny Vera-fan.

Bucket list

Zelf zegt Danny Vera dat het samenwerken met André van Duin een droom is die uitkomt. Hij omschrijft Van Duin als een "geweldige man!". Naar eigen zeggen kan Vera hiermee weer een item afstrepen van zijn bucket list.

Deel dit artikel:

Reageren