Goedemorgen! Lente in Zeeland en tranen door André van Duin en Danny Vera

Goedemorgen! Wat een lekker weer was het afgelopen weekend, hé? Het leek wel lente en dat terwijl we vorige week nog konden schaatsen. Ook konden we zaterdagavond genieten van een ontroerend optreden van André van Duin en Danny Vera. Dit en meer in deze Zeeland Wordt Wakker op maandag 22 februari.

Het was afgelopen weekend genieten op het strand van Vlissingen (foto: Anneke van den Dries)

Vanwege het lekkere weer trokken veel Zeeuwen de natuur in. Zo was het gisteren in natuurgebied Oranjezon bij Oostkapelle af en toe zo druk dat verkeersregelaar Ko het parkeerterrein moest afzetten. Toch moest de politie vanwege de drukte voor zover bekend nergens ingrijpen.

Sommige bikkels laten zich overigens niet door het weer tegenhouden om de zee in te duiken. Elke zaterdag komen deze 'diehards' op het strand bij Vlissingen bij elkaar om samen een duik te nemen. Of het nu vriest of de zon schijnt.

Tranen

En dan zorgden André van Duin en Danny Vera zaterdagavond nog voor tranen bij veel kijkers van het programma Matthijs Gaat Door. Van Duin bracht een ode aan zijn overleden man. Het lied werd grotendeels geschreven door de Middelburgse zanger Vera.

André van Duin zong het nummer 'Voor Altijd' van Danny Vera (foto: ANP)

Het kabinet komt dit jaar met een wetsvoorstel om therapieën, die zeggen homoseksualiteit te genezen, strafbaar te stellen. De 25-jarige Thony Kramer uit Goes denkt niet dat een verbod een einde zal maken aan die therapieën. Hij kreeg als gelovige homoseksuele jongen twee keuzes: celibatair leven of 'genezen'. Hij vertelt vandaag zijn verhaal bij Omroep Zeeland.

Ook bij deze kalkoenen kwamen de lentekriebels naar boven afgelopen weekend (foto: Arjan van Lomwe)

Het weer

Het blijft de komende dagen fraai met vrij zonnig en zacht weer. Alhoewel er vandaag ook bewolking is, zal het toch net als gisteren erg zacht worden met maxima tussen 12 en 15 graden. Het waait matig uit het zuiden.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Wordt Wakker
Deel dit artikel:

Reageren