Kerk zet deur open voor herstart middelbaar onderwijs

De Zeeuwse protestantse kerken kunnen middelbare scholen helpen door de kerk als klaslokaal aan te bieden. Dat vindt predikant Arie van der Maas van het overkoepelende bestuur van de Zeeuwse protestantse kerken. Volgende week mag klassikaal onderwijs op middelbare scholen waarschijnlijk weer worden hervat. Door meer ruimte in de kerken kunnen lessen makkelijker coronaproof worden gegeven.

Archief (foto: Omroep Zeeland)

Het idee komt van de landelijke Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk en wordt ondersteund door Delta-classispredikant ds Arie van der Maas. HIj denkt dat het goed is om creatief en openhartig mee te denken om de middelbare scholen voldoende ruimte te geven. In het voorjaar van 2020 werd tijdens de eerste coronagolf door het Calvijncollege al les gegeven in een kerkgebouw in Goes.

Alternatieven

De middelbare scholen zijn sinds half december dicht als maatregel tegen verspreiding van het coronavirus. Het kabinet kijkt hoe het onderwijs weer klassikaal kan worden hervat. Omdat voldoende ruimte op scholen vaak een knelpunt is, wordt gekeken naar alternatieven zoals bioscopen en theaters.

Meer over dit onderwerp:
kerk middelbare scholen Adrie van der Maas
Deel dit artikel:

Reageren