Van Duin en Vera gaan meer samenwerken: 'Het is heel goed bevallen'

André van Duin is vol ongeloof over alle reacties die hij kreeg over het optreden bij Matthijs Gaat Door afgelopen zaterdag. In de uitzending zong hij het nummer 'Voor Altijd', dat geschreven en gecomponeerd is door Danny Vera. De samenwerking met de Middelburger is zo goed bevallen dat de twee binnenkort samen een album gaan opnemen met covers van de Franse zanger Charles Aznavour.

André van Duin zong het nummer 'Voor Altijd' van Danny Vera (foto: ANP)

"Ik ben begonnen als komiek om mensen aan het lachen te krijgen, maar nu aan het einde van mijn carrière laat ik iedereen huilen", grapte André van Duin vanmorgen in de radio-uitzending van Goedemorgen Zeeland. Samen keken ze na afloop van de uitzending de opnames terug en toen waren Van Duin en Vera zelf ook ontroerd door hun eigen optreden.

Ode aan overleden echtgenoot

Het lied Voor Altijd is een ode aan de echtgenoot van André, Martin Elferink. Hij overleed begin vorig jaar aan kanker. Danny Vera schreef in samenwerking met Van Duin het nummer en componeerde de muziek.

We krijgen heel veel aanvragen binnen om het lied nogmaals te komen zingen."
André van Duin bij Goedemorgen Zeeland

Door het optreden van afgelopen zaterdag zijn er bij het duo veel aanvragen binnengekomen om het lied nogmaals te komen zingen. Volgens Van Duin is er twijfel om daar op in te gaan, want door de samenstelling met strijkers en blazers, was deze uitvoering uniek. "We kunnen natuurlijk niet iedereen een volgende keer meevragen."

De uitzending van Matthijs Gaat Door trok bijna drie miljoen kijkers. Via YouTube werd Voor Altijd al ruim 300.000 keer bekeken.

Wel gaat het duo samen aan de slag om Nederlandse covers te maken van liedjes van Charles Aznavour. Van Duin maakte vorig jaar al bekend dat hij een album wilde maken met muziek van de Franse zanger. Tijdens de samenwerking met Danny kwamen ze erachter dat ze beiden een voorliefde hebben voor het Franse lied. "Begin van het voorjaar starten we met het schrijven van de teksten", aldus Van Duin.

Bucketlist

Danny Vera liet weten dat het samenwerken met André van Duin een droom is die uitkomt. Hij omschrijft Van Duin als een "geweldige man!". Naar eigen zeggen kan Vera hiermee weer een item afstrepen van zijn bucketlist.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren