Telefoon kappers roodgloeiend door mogelijke versoepeling

Klanten bellen massaal naar Zeeuwse kappers om een einde te maken aan hun coronakapsel. Bronnen in Den Haag meldden gisteren dat kapsalons mogelijk vanaf volgende week weer mogen knippen en sindsdien staat bij veel kappers de telefoon roodgloeiend.

Margriet van der Bijl samen met haar personeel (foto: Omroep Zeeland)

Margriet van der Bijl van kapsalon De Kapper in Middelburg is blij met het nieuws dat ze volgende week mogelijk weer mag starten. Klanten kunnen zich vanaf vandaag via e-mail en WhatsApp op een wachtlijst laten plaatsen. Zodra het definitieve bericht komt dat er weer geknipt mag worden, start ze met inplannen en bellen.

Kapsalons zijn sinds begin december dicht, waardoor ook Van der Bijl al ruim twee maanden zonder inkomsten zit. Vorige week deed ze mee aan de protestactie #lichtvoordathetuitgaat. Daarmee wilden kappers in Nederland laten zien dat er bij veel salons financiële problemen dreigen wanneer ze nog langer dicht moeten blijven.

Morgenavond duidelijkheid

Dinsdagavond wordt waarschijnlijk bekend wanneer de kappers weer mogen knippen. De verwachting is dat ook middelbare scholen weer open kunnen, maar dat de avondklok wordt verlengd.

Klanten bellen naar kappers om een afspraak te maken

Meer over dit onderwerp:
Middelburg kapper Margriet van der Bijl
Deel dit artikel:

Reageren