Ploegen uit Ereklasse rugby gaan weer spelen, maar dan zonder Oemoemenoe

Zes ploegen uit de Ereklasse van de rugbycompetitie gaan vanaf april weer onderlinge wedstrijden spelen. Oemoemenoe uit Middelburg, dat ook in de Ereklasse speelt, heeft bedankt voor het initiatief.

Beeld uit Oemoemenoe - Groningen (foto: Miriam Wasterval)

De zes clubs, die weer gaan spelen, zijn: Ascrum, DIOK, The Dukes, Eemland, Groningen en The Hookers. Deze ploegen zullen onder de strikte voorwaarden en maatregelen van het RIVM en NOC*NSF weer gaan starten. Een van de voorwaarden is dat spelers twee keer per week getest worden.

Oemoemenoe uit Middelburg ziet af van deelname. Dat komt niet onverwachts. De club liet eind januari al weten dat er teveel nadelen kleven aan de hervatting van de competitie. Zo moeten de clubs zelf de kosten van de verplichte tests betalen. Volgens bestuurslid Herbert van der Waal kost dat de club bijna vijfduizend euro per maand. "Wij vinden dit maatschappelijk niet verantwoord. Het gaat om een hoop geld voor een select groepje spelers", aldus Van der Waal.

Volgens Van der Waal gaat het niet om een officiële competitie van de rugbybond. "Het zijn onderlinge wedstrijden, zonder kampioen en degradanten."

Het is nog niet duidelijk wanneer de reguliere Ereklasse weer van start gaat.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg rugby Oemoemenoe Ereklasse
Deel dit artikel:

Reageren