Naar school in een partycentrum?

"De ruimtes zijn er, we hebben heel veel vierkante meters, het is goed geventileerd en we hebben een terras. Wat ons betreft zijn de leerlingen dus meer dan welkom." Frank Buysse van Partycentrum Mauritshof in IJzendijke heeft een brief gestuurd naar de overkoepelende organisatie van het voortgezet onderwijs waarin hij laat weten dat hij zijn ruimtes ter beschikking stelt aan middelbare scholen: "Nu we toch nog dicht zijn, kunnen we de zalen net zo goed voor andere doeleinden gebruiken."

Buysse las vorige week een artikel in de krant waarin stond dat scholen aan het puzzelen zijn over de vraag hoe ze van start moeten wanneer dat weer mag. Waarschijnlijk mogen scholen vanaf 1 maart gedeeltelijk open. Mocht het schoolgebouw te klein blijken, dan kunnen de leerlingen terecht in de zalen van het partycentrum: "We hebben vier zalen en heel veel stoelen en tafels. In totaal hebben we plaats voor zo'n 140 leerlingen."

Hij is niet de enige die ruimtes aanbiedt aan scholen. Ook de Zeelandhallen, hotels, kerken en gemeentes hebben al aangegeven dat scholen leegstaande ruimtes mogen gebruiken wanneer ze dat nodig hebben.

Nog geen reactie

De middelbare scholen hebben nog niet gereageerd op de brief van Buysse: "Ik snap dat ik nog geen reactie heb gehad. Scholen hebben nog maar net gehoord dat ze waarschijnlijk weer open mogen. Ze zullen dus nu erg druk bezig zijn met het logistiek regelen van de heropening van scholen met inachtneming van de coronaregels. Wellicht krijg ik later nog een reactie."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
scholen ijzendijke partycentrum
Deel dit artikel:

Reageren