Ook in het winterse Oostenrijk is het warm

"Warm", is het antwoord van Evelien Thielen op de vraag hoe het bij haar gaat. Iedere werkdag belt Michiel van der Velde in Zeeland Komt Thuis met een Zeeuw die in het buitenland woont. Iedere maandag is dat de geboren Vlissingse Evelien Thielen. Net als bij ons is het bij haar in Oostenrijk rond de vijftien graden. Toch kan Evelien nog skiën. De vraag is voor hoe lang nog. "Het zou hier een hele week vijftien graden worden, dus ik weet niet hoeveel sneeuw er volgende week nog ligt."

Evelien vanuit Oostenrijk (foto: Omroep Zeeland)

In Oostenrijk zijn er wat meer coronaversoepelingen dan in Nederland. "De detailhandel is open. Kappers ook. Alleen moet je je bij alles laten testen." De kans bestaat dat de horeca op 1 maart opengaat. "Dat is nog niet officieel. Ze zijn er mee bezig. Als het doorgaat, mag je alleen naar binnen als je een negatieve coronatest kunt laten zien."

Ze willen in Oostenrijk de test die voor kinderen gebruikt wordt, ook voor volwassenen toepassen. "Dat noemen ze hier de neuspeutertest. Het staafje gaat echt maar een centimeter je neus in." De testuitslag is vervolgens 48 uur geldig.

Evelien Thielen geniet van de Oostenrijkse lente

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het Buitenland Evelien Thielen
Deel dit artikel:

Reageren