Contract Intervence te laat opgezegd

Het contract dat de dertien Zeeuwse gemeenten hadden met jeugdhulpverlener Intervence is te laat opgezegd. Dat schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis aan de Tweede Kamer. Het contract werd vijf weken voor het eind van de periode opgezegd. De staatssecretaris schrijft dat het minimaal zes maanden voor het aflopen van het contract had moeten gebeuren.

Pand Intervence in Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

Zo'n langere periode zou volgens Blokhuis zorgen voor rust binnen de organisatie en voor een goede overname van de zorg. "Dat voorkomt veel onzekerheid voor alle betrokkenen", aldus Blokhuis. Daarbij wordt benadrukt dat de continuïteit van zorg voor de cliënt centraal staat, maar niet de continuïteit van een individuele zorgaanbieder.

Meer geld voor het werk

Ook moeten er betere afspraken worden gemaakt over vergoedingen die gemeenten geven aan instellingen als Intervence. Blokhuis schrijft nu aan de Kamer dat gemeenten en aanbieders reële tarieven moeten afspreken voor jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Vorige week werd al bekend dat de geplande ontmanteling van Intervence niet doorgaat. Inzet is nu om Intervence onder te brengen bij Jeugdbescherming West in Den Haag.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Intervence Paul Blokhuis
Deel dit artikel:

Reageren