Terneuzen zegt opstappen directeur aan-z te respecteren

Het dagelijks gemeentebestuur van Terneuzen zegt het besluit van directeur André van der Windt van welzijnsorganisatie aan-z om op te stappen te respecteren. Van der Windt stapt op omdat hij naar eigen zeggen het vertrouwen mist van de gemeente Terneuzen.

Het gemeentehuis (foto: Terneuzen in the picture)

Meer wil het dagelijks gemeentebestuur niet kwijt over het opstappen van de directeur: "We respecteren zijn besluit en zijn bijdrage aan de professionalisering van aan-z. Zoals bekend is onder andere de samenwerking met aan-z een onderwerp waar een raadscommissie onderzoek naar doet. De uitkomsten van dit onderzoek worden in april verwacht," laat een woordvoerder van de gemeente Terneuzen weten.

Onvrede

In oktober kreeg Van der Windt zonder open sollicitatieprocedure een vaste aanstelling. Dit leidde tot onvrede bij de burgemeester, wethouders en gemeenteraad. Het hoge salaris van de directeur was een doorn in het oog.

De discussie daarover liep zo hoog op dat wethouder Paula Stoker besloot op te stappen.

Voormalig wethouder Paula Stoker (foto: Omroep Zeeland)

Na Stoker vertrekt nu dus ook de directeur. Aan-z is een zelfstandige organisatie, maar wordt betaald door de gemeente.

Aan-z is de organisatie voor (kortdurende) jeugdhulp en maatschappelijke dienstverlening, welzijn en de uitvoering van de Wmo voor de gemeente Terneuzen. Daarnaast heeft aan-z ook een welzijnsaanbod voor meerdere gemeenten in België.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen aan z
Deel dit artikel:

Reageren