Competities amateurvoetbal worden niet afgemaakt

De KNVB heeft een punt gezet achter het lopende voetbalseizoen. Alle competities voor senioren in het amateurvoetbal worden gestopt. Dat doet de voetbalbond omdat er bij de laatste persconferentie de bestaande coronamaatregelen grotendeels werden verlengd. Sinds begin oktober ligt het amateurvoetbal stil.

Een moment uit de wedstrijd Luctor Heinkenszand - Nieuwdorp (foto: René van der Vliet)

De KNVB kwam eerder dit jaar naar buiten met plannen om toch op een andere manier de competities af te maken. De uiterste startdatum voor die plannen was het weekend van 10 en 11 april. Maar dan zou er wel vijf weken van te voren zonder restricties getraind moeten kunnen worden. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Het kabinet besloot gister wel dat teamsporten weer mogen. Maar met een leeftijdsgrens. Sporters van 27 jaar en ouder, mogen nog niet in teamverband trainen.

Promotie en degradatie

Doordat de competities niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/'22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/'21.

De KNVB gaat nu onderzoeken welke clubs er mee zouden willen doen aan de zogenoemde KNVB Regio Cup. Een alternatief om wanneer het weer mogelijk is toch nog wedstrijden te spelen.

Jeugdcompetities in categorie-A worden wellicht wel afgemaakt (foto: JVOZ)

Alle jeugdteams die uitkomen in de categorie-A hebben wel nog kans dat hun competities worden voortgezet. De uiterste startdatum voor hen is 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode. Alle jeugdteams moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

Zaalvoetbal

Ook voor het zaalvoetbal in de categorie-A senioren blijft een herstart van de competities tot de mogelijkheden behoren. Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april.

Meer over dit onderwerp:
voetbal KNVB
Deel dit artikel:

Reageren