KHN Zeeland niet achter terrassenactie

Zeeland doet niet mee met de terrassenactie van 2 maart. Dat zegt Frank de Reu, voorzitter van de Zeeuwse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Een groep horecaondernemers heeft opgeroepen om op die dag, ondanks het verbod, de terrassen te openen. "We willen allemaal weer open, maar ik denk niet dat dit de manier is", zegt De Reu.

Een vol terras in Dishoek in de zomer van 2020 (foto: Ria Brasser)

De Reu heeft wel begrip voor de oproep, helemaal na het zien van de beelden van volle parken in de grote steden. "Dan kun je misschien nog beter op een terras zitten", aldus De Reu.

1 april

De voorzitter van KHN Zeeland richt zich liever op de iets langere termijn. Voor De Reu is het belangrijker dat ze op 1 april, als het toeristenseizoen begint, in goed overleg weer open mogen dan op 2 maart protesteren tegen de maatregelen.

De protestactie komt uit de koker van de Bredase afdeling van KHN. In totaal hebben 65 afdelingen aangegeven op 2 maart de terrassen open te gooien. Of er in Zeeland individuele ondernemers zich aansluiten bij de actie, is niet helemaal te voorspellen. "Iedereen moet uiteindelijk zelf weten wat hij doet", zegt De Reu. "Maar wij steunen deze oproep niet."

Meer over dit onderwerp:
terras Koninklijke Horeca Nederland corona
Deel dit artikel:

Reageren