Goese muzikant LLyson bouwt aan zijn Empire

LLyson heeft een nieuwe track uitgebracht. Empire is ontstaan uit bezorgdheid over het effect dat corona heeft op de wereld van nu en die van later voor zijn kinderen. Een dosis wantrouwen tegen de overheid is de muzikant uit Goes niet vreemd, maar hij wil niet als 'wappie' beschouwd worden.

Empire noemt LLyson een anti-government track. Hij staat aan de kant van de demonstranten tegen de coronamaatregelen, maar wil daar niet al te diep op ingaan. LLyson: "Ik geloof dat covid groter wordt gemaakt dan het is. Je wordt dan al snel gezien als een wappie en dat wil ik niet. Ik ben zelf onderzoek gaan doen en m'n intuïtie gaan volgen."

De aanleiding voor zijn wantrouwen is vooral bezorgdheid: "Ik ben bezorgd dat we onze vrijheid niet meer terugkrijgen. Ik wil dat m'n kinderen een vrije toekomst hebben, maar nu kan ik al nergens met ze heen."

"Ook heb ik angst dat er onderscheid zal worden gemaakt tussen mensen die gevaccineerd worden en die ervoor kiezen dat niet te doen. Wat gaat dat betekenen voor m'n gezin?"

Toch houdt LLyson de moed erin en wil hij andere mensen inspireren om te blijven 'shinen': "Nu voelt iedereen zich geïsoleerd en somber, maar ik probeer mensen te motiveren om het hoofd omhoog te houden. Maar ik ben bang dat deze vibe zal blijven."

LLyson vertelt over zijn nieuwe track Empire in Zeeland Wordt Wakker met Remco van Schellen.

Still uit de videoclip Empire (foto: LLyson)

Meer over dit onderwerp:
Goes LLyson
Deel dit artikel:

Reageren