Buurtbussen gaan coronaproof de weg weer op

Vanaf aanstaande maandag rijden er weer buurtbussen door de provincie. De buurtbussen staan al sinds de corona-uitbraak vorig jaar maart in de garage, maar zijn volgens de provincie nu coronaproof.

Buurtbus bij halte op het busstation in Goes (foto: Omroep Zeeland)

Volgens de provincie was het een opgave de buurtbussen coronaproof te maken. "Doordat een buurtbus aanzienlijk kleiner is dan een gewone lijnbus met slechts één instapdeur naast de stoel van de chauffeur, waren diverse onderzoeken nodig om de bussen coronaproof de weg op te kunnen krijgen."

Spatschermen en elektronische filters

In elke buurtbus is nu een spatscherm geplaatst en er zijn elektronische filters toegevoegd zodat er genoeg frisse buitenlucht wordt aangevoerd en de lucht die in de buurtbus circuleert, gezuiverd wordt.Daarnaast is de eerste passagiersstoel die net achter de chauffeur zit weggehaald. Daardoor kunnen er nu zeven in plaats van acht passagiers vervoerd worden.

De provincie benadrukt dat buurtbussen onderdeel van het openbaar vervoer zijn en dat passagiers verplicht een mondkapje moeten dragen.

Ook heeft de provincie meteen al een dienstmededeling: op dinsdagen en donderdagen rijdt een extra buurtbus (569) in Middelburg. Voorheen was dit een servicebus. De actuele reisinformatie staat op de website van Connexxion.

Meer over dit onderwerp:
buurtbus corona
Deel dit artikel:

Reageren