Containerreus opent nieuw depot in Terneuzen

Zeevervoerder Mediterranean Shipping Company (MSC) opent een nieuw containerdepot bij North Sea Port in Terneuzen. Het depot bij Vlaeynatie is een nieuwe tussenstop aan de Autrichehaven.

Schip van MSC bij Terneuzen (foto: Sven van Hamme)

Het depot is dertigduizend vierkante meter groot en bevat containers voor de landbouw en industrie. De keuze om het depot in Terneuzen te openen, heeft te maken met de gunstige ligging aan het water, de weg en het spoor tussen Antwerpen en Rotterdam.

"MSC beschikt binnen North Sea Port al over dergelijke depots bij Stukwerkers in Gent en bij Kloosterboer en Verbrugge in Vlissingen. Daar voegt het nu een volgend steunpunt bij Vlaeynatie aan de Autricehaven in Terneuzen aan toe", schrijft NSP op haar website.

Zeevervoerder MSC opent containerpark bij Vlaeynatie aan de Autrichehaven in Terneuzen (foto: North Sea Port)

CEO Daan Schalck van NSP zegt dat de beslissing van MSC goed nieuws is. "Een bijkomend depot zet de groei van onze containeroverslag, die zich vorig jaar doorzette, kracht bij. Wanneer een speler van het formaat van MSC zo'n stap zet, gebeurt dat niet zonder reden en blijft dat niet onopgemerkt. Het geeft nog eens aan dat North Sea Port als schakel tussen de deepsea-containerhavens en het achterland een rol van betekenis kan spelen."

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen North Sea Port MSC
Deel dit artikel:

Reageren