Waarom corona een voordeel is voor de voetbalclub van Nieuwerkerk

Een positieve draai geven aan de coronatijd in de amateursportwereld, dat valt niet mee. Maar bij voetbalclub SKNWK uit Nieuwerkerk is dat wel gelukt. Omdat het voetbal al een hele tijd stilligt, is de verbouwing van de kantine naar voren geschoven. Ze hopen daar dat het clubhuis nu eerder af is dan in eerste instantie gepland was.

In 2017 was de eerste vergadering over de renovatie van de kantine van de zaterdag vierdeklasser. Nu, bijna vier jaar later, hoopt de club deze zomer klaar te zijn met de opknapbeurt. "Voor de verbouwing komt de pandemie best goed uit", zegt voorzitter Robbert van de Zande. "We wilden in juni pas beginnen aan de binnenkant van de kantine, maar omdat het er al lange tijd op leek dat we niet meer gingen voetballen, hebben we het toch naar voren getrokken."

Wat doen op zaterdag

Veel vrijwilligers van de club zijn bereid om te helpen. "Als er in onze verbouwings-appgroep een oproep komt, dan reageren er altijd vijf of zes mensen", zegt Steven Neele, één van de coördinatoren van de verbouwing. "Dan zie je dat er bij meerdere mensen toch wel de nood is om wat te doen op zaterdagochtend."

Een deel van de klusclub van SKNWK aan het werk in de kantine (foto: Omroep Zeeland)

"Je merkt toch wel dat mensen het thuis zitten erg beu zijn", gaat Van de Zande verder. "In de eerste coronagolf vond iedereen het nog wel lekker om even niet de verplichting te hebben van de voetbal. Maar nu merk je dat het sociale gebeuren erg gemist wordt."

Biertje in de kantine

Dat geldt ook voor de voorzitter zelf. Want wat mist hij het meest? "Toch wel het biertje in de kantine eigenlijk, even een praatje maken langs de lijn. Ik werk veel alleen en dan mis je echt wel het sociale."

Benieuwd hoe het eindresultaat eruit komt te zien? De verbouwing van de kantine is te volgen via de website van SKNWK.

Het verenigingsleven ligt stil. Dat betekent dat honderden Zeeuwse vrijwilligers veel minder bij hun geliefde club zijn dan in normale tijden. De komende weken besteedt de sportredactie van Omroep Zeeland aandacht aan die mensen die er normaal voor zorgen dat alles op en rond de sportvelden op rolletjes loopt.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal Nieuwerkerk SKNWK coronavrijwilliger
Deel dit artikel:

Reageren