Yentl en De Boer opnieuw genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Yentl en de Boer zijn opnieuw genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Het duo, bestaande uit de Zeeuwse Yentl Schieman en Christine de Boer, is genomineerd met het liedje 'Het is begonnen'. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijvers, componisten en uitvoerenden van het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.

Yentl en de Boer - Het is begonnen

Yentl en de Boer wonnen de prijs in 2014 al een keer, toen voor het lied Ik Heb Een Man Gekend. Vorig jaar was het duo ook genomineerd voor de prijs, maar die ging uiteindelijk naar Alex Klaassen, Jurrian van Dongen en Peter van de Witte voor het nummer 'Gewoon opnieuw'.

Kroon op het werk

Yentl Schieman over de nominatie: "Het is geweldig, het went niet. Het is een kroon op het werk dat wij maken. We zijn superblij." Het liedje Het Is Begonnen is een vervolg op de kleinkunstklassieker Het Is Over dat in 1966 werd gezongen door Conny Stuart. Dat lied werd geschreven door Annie M.G. Schmidt en de muziek was van Harry Bannink.

"Het Is Over gaat over een man die is verlaten door een vrouw, ons lied gaat die minnares. Omdat het een vervolg is op die kleinkunstklassieker, waren we best gespannen", aldus Schieman. "We lieten ons liedje aan Jenny Arean (die veel liedjes van Annnie zong-red) horen en zij vond het goed."

Naast Yentl en de Boer maken ook Rosa da Silva en Daniël Lohues, Jan Beuving en Tom Dicke, Lisa Loeb, Eva van Manen en Flip Noorman met kans op de prijs.

Luister hier naar het gesprek met de uit Kruiningen afkomstige Yentl Schieman:

Yentl & De Boer zijn trots op nominatie

Meer over dit onderwerp:
Yentl en de Boer Annie M.G. Schmidtprijs
Deel dit artikel:

Reageren