Paardensport tot eind maart stilgelegd na uitbraak gevaarlijk virus

Hans Peter Minderhoud en Thamar Zweistra maken ook dit jaar niet hun opwachting op The Dutch Masters. De wereldbekerwedstrijd in Den Bosch gaat niet door, omdat de paardensportwereld is opgeschrikt door de uitbraak van het zeer gevaarlijke rhinopneumonie-virus, dat dodelijk kan zijn voor paarden.

De brandhaard zou een internationale wedstrijd in Valencia geweest zijn, waar honderden paarden dagenlang samen waren. Inmiddels wordt er in meerdere landen melding gemaakt van ziekteverschijnselen bij de dieren en daarom heeft wedstrijdorganisatie FEI besloten alle wedstrijden tot tenminste eind maart te schrappen.

De meerdaagse Dutch Masters - voorheen Indoor Brabant geheten - stond op de wereldbekerkalender, maar daar gaat nu een streep door. Vorig jaar was het een van de eerste sportevenementen in ons land die vanwege de coronapandemie werd afgelast.

Met het oog op komende zomer is dat slecht nieuws voor Westkappelenaar Minderhoud en de Schorense Zweistra. Door corona konden de ruiter en amazone uit onze provincie zich al minder goed voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio en dit is een nieuwe tegenvaller.

Deel dit artikel:

Reageren