Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Ter Reede

Bij Ter Reede in Vlissingen zijn 24 cliënten die thuiszorg krijgen, vijftien thuiszorgmedewerkers en een nog onbekend aantal bewoners van het woonzorgcentrum aan de Vredehoflaan positief getest op corona.

Woonzorgcentrum van Ter Reede (foto: WVO Zorg)

"We kunnen geen oorzaak aanwijzen", zegt Angela Kallewaard, van de raad van bestuur van WVO Zorg. "Of het via een bezoeker binnengekomen is, een bewoner of een medewerker... we weten het eenvoudigweg niet." Verschillende bewoners zijn opgenomen in het ziekenhuis. WVO Zorg is geschrokken van de uitbraak, zeker nu de vaccinatiecampagne in volle gang is. "We zijn er nog lang niet", zegt Kallewaard gelaten.

Aanvullende maatregelen

WVO Zorg neemt tijdelijk aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in Ter Reede zoveel mogelijk te voorkomen. Zo krijgt het vaste groepje bewoners dat dagelijks een hapje komt eten in De Brasserie de maaltijd nu thuis bezorgd en gaan de winkel en bakkerij in het complex dicht.

De maatregelen komen bovenop maatregelen die vrijdag al werden genomen, waaronder plaatsing van extra desinfectiezuilen en thuiszorgmedewerkers die worden uitgerust met extra beschermingsmiddelen. Alle maatregelen gelden in ieder geval tot en met 9 maart.

Eerdere golven

Het is nog niet bekend of er een duidelijk aanwijsbare oorzaak is van de besmettingsgolf in Ter Reede. WVO Zorg laat weten dat het Ter Reede ondanks de besmettingen onder het personeel lukt om de gevraagde zorg te kunnen blijven leveren. "Dit met hulp en inzet van collega's van andere teams." Eerder werd bij een viertal woningen van verpleeghuis Vondellaan, ook van Ter Reede, een onbekend aantal bewoners en medewerkers positief getest.

In Zeeland waren eerder besmettingsgolven in zorgcentrum De Zoute Viever in Oost-Souburg en De Wieken in Zierikzee.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Ter Reede corona coronabesmettingen
Deel dit artikel:

Reageren