Mist zorgt voor magische momenten: deze foto's laten je zien hoe betoverend mooi Zeeland is

Dekens van mist hingen afgelopen dagen boven Zeeland. Dicht aan de grond zorgde dat voor een kleine wereld, maar wie iets hoger zat, zag hoe de mist als een magische deken over Zeeland hing. Fotografen legden het tafereel hoog in de lucht vast. En hoewel je beneden niet ver kon kijken, werden daar ook prachtige plaatjes geschoten. Wij hebben de mooiste mistfoto's voor je op een rij gezet.

Rien Schrier had vanuit de Sardijntoren in Vlissingen afgelopen dagen niet het uitzicht dat hij gewend was. Door de laaghangende mist waren alleen delen van hoge gebouwen en schepen te zien, terwijl de zon voor een gele gloed zorgde.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Zelfde plek, iets ander uitzicht. Terwijl Vlissingers op straat nauwelijks iets konden zien, had R. Veijgen vanuit de Sardijntoren dit uitzicht.

Beneden zie je geen hand voor ogen, maar vanaf de Sardijntoren in Vlissingen heb je een prachtig uitzicht. (foto: R. Veijgen)

Woon je niet in een hoog gebouw? Dan zijn er gelukkig nog drones. Michael Huijgens besloot met zijn drone boven Middelburg te vliegen en legde vast hoe de Lange Jan boven de mist uitstak.

Maar de mist zorgt niet alleen voor magische momenten ver boven de grond. Want hoewel je niet heel ver kunt kijken, zorgt het weersverschijnsel toch voor mooie foto's.

Wie tijdens de mist bovenin de vuurtoren van Westkapelle is, moet ook een mooi uitzicht hebben. Een mooi uitzicht had ook Marijke Bik-Drijver, die zag hoe het hoge gebouw boven de mist uitstak.

Hoge gebouwen als de vuurtoren in Westkapelle steken boven de mist uit. (foto: Marijke Bik-Drijver)

In de lucht, aan de grond en ook op het water worden prachtige foto's geschoten. In alle vroegte en stilte maakte Marissa Sinke deze foto aan het Veerse Meer.

Mist op het Veerse Meer. (foto: Marissa Sinke)

Op den duur is de zon zo krachtig dat de laaghangende mist snel verdwijnt. Ria Brasser zag de zon op deze manier opkomen in Oost-Souburg. Op dat moment waren nog niet alle mistflarden verdwenen.

De mist is nog niet helemaal weg als de zon in Oost-Souburg opkomt. (foto: Ria Brasser)

Lennaert de Looze kon in Kortgene de zon nog maar net zien door de mist boven het water.

De zon is nog maar net te zien door de mist in Kortgene. (foto: Lennaert de Looze)

De mistvelden van afgelopen dagen komen van zee, legt weerman Jules Geirnaerdt uit. In dit geval heeft het vooral te maken met de weersomstandigheden van vorige maand. "We hebben net een vorstperiode achter de rug, waardoor het zeewater kouder is dan gemiddeld. Daardoor ontstaat de mist wat makkelijker. Het zachte weer van afgelopen dagen heeft ook meegeholpen. De warmte wordt langzaam naar zee gevoerd en condenseert dan tot een mistveld."

Mist op het strand tussen Oostkapelle en Domburg. (foto: Omroep Zeeland)

Volgens de weerman zijn die mistvelden van zee zeker niet zeldzaam en kan het op ieder moment van de dag ontstaan. Wie dit soort plaatjes wil schieten, moet dan wel weer even geduld hebben. Geirnaerdt verwacht de komende dagen iets te veel wind. "Het moet een beetje waaien, maar ook weer niet te hard. Windkracht 1 of 2, zoiets."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
mist
Deel dit artikel:

Reageren