Tot zes jaar cel geëist tegen verdachten die man uitkleedden en de straat op joegen

Twee mannen die worden verdacht van afpersing, vrijheidsberoving en bedreiging hebben vanmorgen straffen van zes jaar en 64 maanden tegen zich horen eisen bij de rechtbank in Middelburg. De twee dwongen een man tot afgifte van zijn dure merkkleding, Armani-bril, horloge en geld, toen hij op 5 januari 2020 bij een vriendin aan het 'chillen' was. De man zou naakt op straat zijn achtergelaten.

Foto van een naakte mannenrug (archief) (foto: Pexels)

De twee mannen, een destijds 33-jarige man uit Terneuzen en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten al ruim een jaar in voorarrest. Dat voorarrest wordt bij een veroordeling van de straf af getrokken.

De 33-jarige man krijgt, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, de zwaarste straf. Tegenover de rechter hield de Pool vol onschuldig te zijn. Zijn medeverdachte moet van het OM een lagere straf krijgen omdat hij volgens een gedragsdeskundige verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn.

Het duo beroofde de man uit jaloezie. De twee troffen het slachtoffer aan in het huis van de vriendin van de 22-jarige man. De jongste verdachte zou een relatie hebben gehad met de vrouw waar het slachtoffer op bezoek was. Het slachtoffer zou daar door de verdachten zijn aangetroffen in een kast.

Pistool tegen het hoofd

De mannen zouden het slachtoffer daarop gesommeerd hebben zich uit te kleden. Daarna zouden zij hem in zijn onderbroek -op 5 januari- naar buiten hebben gejaagd, waar hij ook nog zijn laatste kledingstuk moest prijsgeven. Dat staat op de camerabeelden van de flat waar het allemaal gebeurde. Het slachtoffer zou later spiernaakt tegenover de politie verklaren dat hij een pistool tegen zijn hoofd heeft gehad. De gestolen spullen zijn nooit teruggevonden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Middelburg rechtbank bedreiging afpersing
Deel dit artikel:

Reageren