Jongemannen roven voorraadkast voor arme mensen leeg

Twee jongemannen hebben afgelopen nacht in Terneuzen de voorraadkast 'Nemen of geven' leeggeroofd. Volgens eigenaresse Willy van Drongelen is de kast aan het Rivierenpark met geweld opengebroken en gedeeltelijk leeggeroofd. Van Drongelen heeft camerabeelden van de inbraak. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie.

Voorraadkast Nemen of Geven leeggeroofd (foto: Nemen of Geven)

De inbraak gebeurde rond 02.00 uur vannacht. Inmiddels is de voorraadkast weer opgeknapt en aangevuld. De kast staat in de tuin van Willy van Drongelen en is bestemd voor minderbedeelden die er eten uit kunnen pakken. De kast wordt grotendeels gevuld met eten dat buurtbewoners komen brengen.

Op beelden is te zien dat in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens de kast met geweld openbreken en leeghalen. "En het toppunt is nog dat na twaalf minuten een van die jongens terugkomt en nog meer meeneemt", zegt Van Drongelen.

'We laten ons niet ontmoedigen'

Van Drongelen is dit initiatief drie jaar geleden gestart met haar man. Het begon met een klein kastje, maar deze puilde al snel uit. Nu staan er twee grote kasten, een koelkast en een kraampje met groenten. Ze gaan daar gewoon mee door. "We blijven mensen helpen. De kast is weer opgelapt, gevuld en weer opengegaan. We laten ons niet ontmoedigen door een paar knullen."

Meer over dit onderwerp:
inbraak armoede Nemen of Geven
Deel dit artikel:

Reageren